Mamaia este cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc, cunoscuta si sub numele de Perla Marii Negre. Statiunea a fost amenajata in 1906, pe promontoriul situat intre Lacul Siutghiol (unul dintre cele mai mari lacuri cu apa dulce din Romania) si Marea Neagra, la 5 km nord de orasul Constanta. Dupa 1919 a cunoscut o dezvoltare rapida datorita aparitiei Cazinoului, vilelor si resedintei de vara a regelui Ferdinand. Astfel, la inceputul anilor `60, Mamaia a intrat in elita celor mai atractive statiuni din sud-estul Europei.

Parcul Aqua Magic

Parcul Aqua Magic din Mamaia este situat la intrarea in statiune si este primul parc de distractii acvatic din Romania cu o capacitate de peste 2500 de locuri. In incinta parcului se afla puncte de distractie atat pentru adulti cat si pentru copii. Tot aici veti gasi un ring de dans in aer liber cu sonorizare si lumini ultraperformante si jocuri de apa care tasnesc in ritmul muzicii. De asemenea, in incinta parcului sunt amplasate numeroase restaurante, baruri, fast-food-uri precum si centre de suveniruri, presa, ilustrate.

Telegondola

Pentru turistii care vor sa admire statiunea Mamaia de la inaltime este recomandata o plimbare cu telegondola. Capacitatea de transport a acesteia este de 1500 de persoane/ora, iar turistii se pot imbarca in zona Perla si in zona Cazino. Lungimea totala a traseului este de 2000 de metri.

Satul de vacanta

Satul de Vacanta este un loc pitoresc care gazduieste 31 de restaurante traditionale romanesti , decorate in stil rustic, conform regiunii pe care o reprezinta fiecare. Satul de Vacanta este preferat pentru atmosfera plina de culoare, numeroasele atractii, jocuri, masinarii. Este locul de distractie potrivit pentru toate varstele, atat pentru u familiile cu copii, cupluri sau grupuri de prieteni. In satul de vacanta gasesti cele mai frumoase suveniruri din scoici facute manual. Aceste suveniruri sunt lucrate manual din scoici adunate iarma de pe malul marii

Bazele de agrement

Bazele de agrement din Statiunea Mamaia sunt situate atat pe malul marii cat si pe malul lacului Siutghiol. Astfel, turistii pot face plimbari cu hidrobicicleta sau cu banane gonflabile, ridicari cu parasuta, scufundari, windsurf sau yachting.

Teatrul de vara

Teatrul de vara situat in zona Perla, organizeaza in fiecare seara pe perioada verii spectacole de divertisment de diferite genuri – teatru, muzica populara, muzica usoara etc. Cel mai cunoscut spectacol este „Festivalul de la Mamaia”, care se desfasoara la sfarsitul lunii august sau inceputul lunii septembrie sub forma de concurs. Festivalul este transmis de posturi nationale de televiziune.

Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol este un lac aflat in judetul Constanta. Are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Pe cele 1.900 hectare ale sale se practica sporturi de apa precum schi nautic sau yachting. Lacul Siutghiol are o insula calcaroasa, Ovidiu, cu o suprafata de 2 ha, pe care este amplasat un restaurant.

Insula Ovidiu

Insula Ovidiu, amplasata pe lacul Siutghiol, la 5 km de malul statiunii Mamaia si 500 m de cel al orasului Ovidiu, este unul dintre cele mai inedite locuri ale litoralului romanesc, fiind singurul obiectiv turistic care functioneaza pe o insula naturala. In prezent insula Ovidiu are 20 locuri de cazare pentru turisti, in 10 casute de trei stele.

Moscheea Mahmuad al II-lea

Moscheea Mahmud al II-lea se afla in Constanta, este un monument construit in stil bizantin cu influente arabe, combinate cu elemente arhitecturale romanesti. Monumentul a fost construit in anul 1910 de catre arhitectul V. Stefanescu pe o veche Geamie datind din anul 1822. In moschee se afla cel mai mare covor oriental din romania , vechi de 200 de ani, avind o suprafata de 144 mp si cantarind 500 de kg. Acest covor a apartinut sultanului Abdul Hamid. Turistii au posibilitatea de a urca in minaretul inalt de 47 m, de unde pot admira o superba panorama asupra zonei vechi a orasului.

Cetatea Histria

Cetatea Histria se afla pe malul Lacului Sinoe si a fost prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Pontului Euxin si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei. Orasul Histria a fost intemeiat in urma cu peste 2.600 de navigatorii si negustorii greci, care s-au asezat in ospitalierul golf de odinioara, cu scopul de a face comert cu bastinasii geto-daci. Astazi puteti vizita ruinele vestitei cetati si muzeul arheologic din incinta cetatii.

Nume: (camp obligatoriu)
Adresa e-mail: (camp obligatoriu)
Subiect: (camp obligatoriu)
Mesaj: (camp obligatoriu)